CE SĂ FACI CÂND COPILUL TĂU TE ”SCOATE DIN MINȚI”?

Explicație – pentru cel/cea care citește prima dată

 
Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.
Sunt convins că te-ai întrebat, de foarte multe ori: ”De unde știu că spiritualitatea funcționează? Cum pot afla ce sunt eu? Dar realitatea?”
Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Spun valoroase pentru că citind aceste cărți vei afla răspunsurile atât la întrebările de mai sus cât și la multe-multe altele.
Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toate cărțile în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți. Astfel, dacă pui cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă:
1. ”Biologia credinței” – autor Bruce Lipton – este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” – autor Kenneth Wapnick – aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” – autor Emile Coue – este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.
Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe studiul marilor maeștri spirituali și aplicarea învățămintelor lor în viața ultimilor mei 10 ani de existență. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic.
Dar să revenim la treabă! Deci,
 

Gândul pozitiv al zilei

”De exemplu, la organismele unicelulare respiraţia este îndeplinită de mitocondrii. La un organism pluricelular echivalentul mitocondriilor pentru respiraţie sunt miliardele de celule specializate care formează plămânii. Iată şi un alt exemplu: la organismele unicelulare mişcarea este creată prin interacţiunea proteinelor din citoplasmă, numite actină şi miozină. La un organism pluricelular de generarea mobilităţii se ocupă comunităţi de celule musculare specializate, fiecare fiind dotată cu cantităţi masive de actină şi miozină.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

Am 3 copii: de 25 de ani, de 15 ani și de 4 ani. Din experiențele cu ei am învățat foarte multe. Din aceste foarte multe lucruri învățate la care am adăugat și experiențele marilor maeștri spirituali îți dau astăzi ție o rețetă universal valabilă pentru situațiile în care simți că al tău copil te ”scoate din minți”. Această rețetă este valabilă și pentru orice ar fi făcut copilul tău!

Pasul unu
Primul pas pe care îl ai de făcut este să te liniștești tu pe tine. De ce este important să te liniștești?

Pe de o parte, copilul simte că tu ești agitat și va plusa în continuare. Pentru el (mai ales pentru copiii cu vârsta până la 7 ani) totul este o joacă. Și pentru că te iubește va dori să se joace cu tine mai departe. Va crede că tu ești nervos în joacă, fără să fie serios pentru tine. Și va dori să se joace mai departe cu tine, așa nervos cum ești.

Pe de altă parte, în cazul în care tu insiști și începi să strigi la el, copilul se va speria. Fără să înțeleagă motivul nervilor tăi. Și atunci este posibil să facă în continuare lucrul care te-a enervat.

Deci, prima dată calmează-te!
 
Pasul doi
Al doilea pas pe care îl ai de făcut este să îi spui că îl iubești. Ia-l în brațe și spune-i că îl iubești. Și după asta trebuie să îi spui unul dintre următoarele lucruri:
În cazul în care lucrul făcut de el este interzis – de exemplu a fumat, sau a băut alcool, sau a bătut un alt copil, sau a înjurat, spune-i că așa cum îl iubești tu și l-ai strâns în brațe așa trebuie să se poarte și el cu ceilalți oameni. Spune-i că țigările și alcoolul sunt făcute pentru oameni care apreciază mai puțin sănătatea lor și că acei oameni vor fi bolnavi mai târziu.
În cazul în care lucrul făcut de el este permis dar el l-a făcut greșit – de exemplu a tras jos obiecte de pe masă, a stricat jucării intenționat, a aruncat cu lucruri, a spart veselă, spune-i că acele obiecte se folosesc altfel și  învață-l cum să le folosească în mod corect, fără să îl cerți sau să strigi la el ca o/un disperată/disperat.
Pasul trei
După pașii 1 și 2 întreabă-l dacă a înțeles ce i-ai explicat și pune-l să repete ce a înțeles. În cazul în care trebuie mai explică-i încă o dată. După ce te-ai convins că a înțeles spune-i că îl recompensezi cu ceva (bombonică, bucățică de ciocolată, o activitate care îi place) dacă se comportă frumos pe viitor, așa cum l-ai învățat.

Mulțumesc și sunt recunoscător tuturor celor care reușesc să se oprească din vârtejul vieții pentru a acorda copiilor lor importanța pe care o merită!

Așa să fie!
Acum!

Pentru detalii despre cum să îți tratezi copilul care ”te-a scos din minți”
 
sună-mă și programează o discuție de 30 de minute cu mine.
 
 
Gabriel Katona
 
0753 639038
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
”Există un verset în care Isus e citat spunând: ”N-am venit să aduc pace, ci sabie!”; în paranteză fie spus, Isus reinterpretează versetul în Curs. The Jerome biblical commentary,  un volum de studii catolice de certă autoritate, întreabă cum a fost posibil ca Domnul păcii să spună așa ceva. Concluzia la care se ajunge în volum este aceea că versetul aparține bisericii primare și nu lui Isus. O posibilitate clară e, așadar, aceea că incidentul nu s-a petrecut nicidecum în felul în care a fost descris.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
”Trebuie să căutăm să ne conducem imaginația deoarece ea este cea care ne influențează. În chipul acesta ajungem să fim cu ușurință stăpâni atât pe fizicul cât și pe moralul nostru.
Cum se atinge acest rezultat? Practicând autosugestia conștientă.
Autosugestia conștientă se întemeiază pe acest principiu: orice idee avem în spirit ea devine pentru noi adevărată și are tendința să se înfăptuiască.”
Emile Coué – ”Autosugestia”
Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?
 
 
1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

 
2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.


3. Poți cumpăra cursul online ”Creează-ți viitorul acum!”. Cursul este disponibil la link-ul de mai jos.


Vreau să cumpăr cursul ”Creează-ți viitorul acum!”


4. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.

Pe curând!

Gabriel Katona

 

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! Și, mai ales, scrie-mi!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.