DIN CE CAUZĂ TE DOARE SUFLETUL? – Episodul 1

Mesajul zilei de azi, Vineri, 28.12.2018
Explicație – pentru cel/cea care citește prima dată
 
Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.
Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toată cartea în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți.
Astfel, punând cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă:
1. ”Biologia credinței” – autor Bruce Lipton – este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” – autor Kenneth Wapnick – aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” – autor Emile Coue – este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.
Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe experiența mea de 35 de ani de viață conștientă, trăită pornind de la întrebări și dusă până la cele mai bune răspunsuri. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic.
Dar să revenim la treabă! Deci,

Gândul pozitiv al zilei

”Printre moleculele polarizate se numără apa şi lucrurile care se dizolvă în apă. Moleculele nepolarizate sunt uleiul şi substanţele care se dizolvă în ulei, între atomii lor nu există sarcini negative sau pozitive. Vă amintiţi de vorba că apa nu se amestecă cu uleiul? Tot aşa nu se amestecă nici moleculele uleioase, nepolarizate, cu moleculele apoase, polarizate. Pentru a vizualiza lipsa de interacţiune între moleculele polarizate şi cele nepolarizate gândiţi-vă la sticla de dressing italian pentru salată, din frigider. Faceţi tot ce puteţi să agitaţi sticla, pentru ca uleiul şi oţetul să se amestece, dar când lăsaţi sticla jos ele se separi Asta pentru că moleculele – ca şi oamenii – preferă medii care le oferă stabilitate.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

Sufletul te doare atunci când ți-ai construit un scenariu întreg și viața îți dovedește că este altfel decât ce ți-ai creat tu. Și atunci sufletul te doare.
Să luăm un exemplu: un bărbat singur, care își dorește cu disperare o parteneră de cuplu. Prima transformare pe care trebuie să o facă este să renunțe la disperare. Despre asta voi scrie însă într-un articol ulterior. Deci, bărbatul, pe care să zicem că îl cheamă X, vrea să cunoască o femeie. O femeie care să corespundă pretențiilor lui. Adică să arate într-un anumit fel, să aibă o anumită ținută, o anumită educație, etc. Și viața îi trimite în cale o asemenea femeie, care se potrivește cu foarte multe dintre pretențiile lui. Și X începe relația cu acea femeie. După câteva luni de relație X realizează  că din alte puncte de vedere femeia este mult diferită față de ceea ce vrea el. Dar continuă relația. Și după 3 ani cei doi se despart, iar X suferă enorm. Sufletul lui plânge. Și plânge pentru că X a continuat relația deși a realizat că femeia este altfel decât și-ar fi dorit. Iar el a fost incapabil să treacă peste asta, peste diferența dintre cum era femeia și cum ar fi vrut el să fie femeia!

Cu alte cuvinte, Omule Bun, când îți mai dorești ceva în viață lasă loc și pentru mici modificări față de ceea ce vrei să primești. Oricum, vei primi exact ceea ce ești. Deci, dacă vrei să știi ce vei primi fii atent la tine. Analizează-te cu atenție și dacă tu ești altfel decât ceea ce vrei să primești atunci prima dată schimbă-te tu!

Mulțumesc și sunt recunoscător tuturor celor care primesc ceea ce și-au dorit și sunt suficient de corecți ca să recunoască varianta cealaltă!

Așa să fie!
Acum!

În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar fi vrut ca tu să știi…

”Repet, obiectivul Cursului de miracole este, foarte clar, acela de a expune sistemul de gândire al eului și sistemul de gândire al Spiritului Sfânt – mintea noastră greșită și mintea noastră corectă – și de a ne da astfel posibilitatea de a alege în defavoarea minții greșite, în favoarea iertării și a Spiritului Sfânt. E un proces lent și trebuie să avem răbdare. Nimeni nu scapă de vinovăție peste noapte. Cei ce spun  că au depășit eul probabil că nu au reușit. Dacă ar fi reușit cu adevărat nici nu ar menționa acest lucru, tocmai pentru că l-au depășit.”
Kenneth Wapncik – ”Introducere generală la cursul de miracole”

Citatul zilei

” ”Ceea ce îți spuneam este cu totul adevărat; a fost destul să te gândești că nu-ți mai este rău pentru ca răul să treacă. Să nu mai crezi dar că ar putea reveni, și nici nu va reveni.

*

Tot ce gândim devine adevăr pentru noi. Deci nu trebuie să ne permitem să gândim rău. Gândește: ”Îmi trece!” și îți va trece, după cum în experiența preliminară gândeai că nu poți deschide pumnul – și nu puteai.
Cui cât îți spui mai mult ”Nu vreau” cu atât mai sigur acel lucru se întâmplă. Trebuie să spui ”Așa este” și s-o gândești.” ”
Emile Coue – ”Autosugestia”

 

Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?
 
 
1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

 
2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

 
3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.
Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! Și scrie-mi
 

1 Comment

  1. Pustianu Gabriela 31 decembrie 2018 at 19:59

    Mă bucur că am găsit aceste mesaje zilnice.
    Am citit primul mesaj, încă trebuie să recitesc pt că unele chestii mi-s clare, altele nu le-am înțeles pe de-a întregul.

    Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.