Despre Iubire – Episodul 13 – Iubirea în relaţiile de cuplu – Cum îţi dai seama că iubeşti?

Ideea principală din episodul 12 – Tot ceea ce se manifestă altfel decât o unitate se va destrăma după un timp!


Majoritatea persoanelor confundă iubirea cu ataşamentul. Voi explica în continuare, în detaliu, fiecare dintre cele două noţiuni.
1. Iubirea
Iubirea este un sentiment. Acesta se percepe în inimă şi este o cauză, adică apare fără ca ceva să o fi generat anterior. Există sau lipseşte, pur şi simplu. Este un sentiment care are ca efect un anumit tip de emoţii: pace, calm, linişte, etc. 
Este total în acelaşi timp. Umple corpul cu o emoţie specifică: “fluturi în stomac”. Persoana care iubeşte simte căldură în zona abdominală şi are senzaţia că ceva se mişcă acolo. Senzaţia este cât se poate de reală: ceea ce se mişcă acolo este energia. Energiile celor doi ajung să oscileze cu aceeaşi frecvenţă şi rezultatul procesului de rezonanţă este simţit în cele două corpuri: al lui şi al ei, indiferent de distanţa dintre cei doi. Aceasta este descrierea sentimentului de iubire.
Emoţia de fluturi în stomac(şi implicit sentimentul de iubire)  poate apărea de la primele secunde ale contactului persoanelor care atunci se cunosc prima dată. Popular este denumit “dragoste la prima vedere”. În cazul în care eşti în căutarea celui mai potrivit partener de cuplu (pe termen lung, desigur) te poţi orienta după existenţa  acestei senzaţii în corpul tău. În cazul în care ea se manifestă înseamnă că omul cu care vorbeşti este un partener potrivit pentru tine. În caz contrar, indiferent ce îţi spune mintea, lasă persoana cu care vorbeşti să plece din viaţa ta deoarece este mai puţin potrivită ca şi partener pentru tine. Indiferent cum arată, indiferent cum vorbeşte, indiferent ce îţi spune – las-o să plece. Drumul tău este în altă direcţie decât în direcţia acelei persoane.
O altă emoţie care apare ca şi manifestare a sentimentului de iubire este emoţia de plenitudine. Persoana care o trăieşte simte că se află peste tot, în tot spaţiul care o înconjoară. Energia ei pluteşte în jur, există fără limite şi cucereşte spaţii. Ştie că Totul se află acolo, simte cum Totul trăieşte şi se poate identifica imediat cu acest Tot.
Alte emoţii binecunoscute: bucuria, exuberanţa, libertatea, mulţumirea, relaxarea, plăcerea, euforia. Pe acestea le cunoşti, astfel încât mă mulţumesc doar să le enumăr, fără a insista cu descrierea lor.
2. Ataşamentul
Ei, aici trebuie să îţi lămuresc nişte lucruri.
În primul rând, ataşamentul este un proces psihic. Fiind un proces înseamnă că este un efect, spre deosebire de iubire care este o cauză. Te ataşezi de o persoană sau alta ca urmare a percepţiilor tale despre acea persoană. Percepţiile le obţii prin cele 5 simţuri. De obicei cele mai importante simţuri în ataşarea de alte persoane sunt văzul (analizezi corpul persoanei), mirosul (analizezi cum miroase, parfumul ei, etc) şi auzul (analizezi vocea persoanei). Pentru a realiza cât de mult te influenţează percepţiile bazate pe simţuri în alegerea partenerului îţi propun următorul exerciţiu:stai de vorbă cu acea persoană într-o stare de relaxare totală, menţinând ochii închişi şi vorbind cât mai puţin posibil. Ascultă mult şi vorbeşte puţin. Fă tot posibilul să simţi persoana fără să o vezi, fără să o atingi, fără să o miroşi. Fii doar acolo. Studiază atent reacţiile ei, căci mai devreme sau mai târziu va reacţiona, îi va fi imposibil să se abţină. Şi ia decizia în funcţie de reacţiile ei şi de ceea ce vei simţi.
Doar persoanele cu un ridicat nivel de dezvoltare spirituală îşi vor controla reacţiile!
În al doilea rând, ataşamentul conduce spre frică. În momentul în care obiectul ataşamentului dispare sau lipseşte de lângă tine apare frica şi astfel simţi acel “gol” în interiorul tău. Golul este generat doar de frică, spre deosebire de plenitudine care este generată de iubire. Şi ghici ce? Exact, ţi se face dor! Motivul apariţiei fricii este simplu: te întrebi ce te faci în cazul în care obiectul ataşamentului dispare definitiv? Îţi aduci aminte cum reacţionează bebeluşii atunci când mama pleacă de lângă ei fiind de fapt în camera alăturată? Mama dispare din raza lor vizuală, ei sunt ataşaţi de ea şi când ea pleacă ei au impresia că au fost abandonaţi şi încep să plângă. Este vorba despre ataşament: bebeluşul este ataşat de mama lui.
În al treilea rând, ataşamentul este învăţat.Ghici de la cine l-ai învăţat? De la mama ta, evident. Ea îl are în sânge dintotdeauna şi ţi l-a transmis şi ţie, încă de când te aflai în stadiul de embrion! Cu alte cuvinte, toate programele părinţilor tăi s-au transferat la tine pe cale energetică. Tot ceea ce au ei primeşti şi tu: toate fricile lor, toate programele lor, toate credinţele lor!
 
Vrei să transformi convingerile dubioase?
 
Vrei să transformi programele greşite în altele corecte?
 
Vrei să înveţi să simţi iubirea?
 
Sună-mă la 0753 – 639038.
Până la următorul episod îţi urez o săptămână perfectă şi iubire în abordarea tuturor relaţiilor tale.

 

Namaste!    

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.