Despre Iubire – Episodul 18 – Este posibilă reîmpăcarea partenerilor cuplului după o despărțire?

Ideea principală din episodul 17 – Nevoia de manifestare a puterii este unul dintre efectele fricii.
 

A patra lege a spiritualității indiene spune: “Cand ceva se termină, se termină!”
”Oricât de mult ai încerca să împiedici un lucru în a se termina, când este timpul potrivit să se termine se va termina. Este o stare pe care trebuie să o accepți ca atare, cu gândul că te va ajuta să evoluezi. Orice lucru care se termină este menit să facă loc altuia nou. Iar lucrul nou, mai devreme sau mai tâarziu, la momentul potrivit, va apărea. Orice lucru care s-a terminat a fost o experiență care a trebuit trăită. Îmbogățit cu ea poți trece la etapa următoare, etapa în care pornești iarăși în călătorie căutând, aflând, făcând iar greșeli, învățând din ele, făcând loc altor experiențe în viața ta, pregătindu-te pentru ele. Când un lucru s-a terminat, chiar dacă în urma lui vor exista regrete, amintiri, păreri de rău, gândește-te că scopul lui a fost ca tu să înveți ceva. Să mergi mai departe și să fii pregătit pentru alte lucruri care apar în viața ta.” (www.garbo.ro ) Dacă ceva a luat sfârșit in viața ta este pentru propria ta evoluție, deci cel mai bine este să închizi capitolul și să mergi înainte îmbogățit cu acea experiență.

Deci, în concluzie, reîmpăcarea partenerilor unui cuplu (în sensul evoluției) după o despărțire este imposibilă.Și când afirm acest lucru mă refer la împăcarea energetică, meritorie, eficientă.

Sigur că este ușor să citim asemenea teorii însă mintea are nevoie și de explicații. Iar explicația oferită pentru imposibilitatea reîmpăcării este cea de mai jos.
Momentul despărțirii partenerilor are ca și efect o rupere de energii. Acolo energia comună se desparte. Între energiile celor doi apare o prăpastie adâncă. Este ca și cum un pahar de sticlă s-a spart în cioburi și după o perioadă de timp se vrea să se facă paharul la loc prin lipire. Dorința aparține doar minții care spune că este din cristal valoros sau că mai poate fi folosit sau că prin aruncarea lui se descompletează un serviciu de pahare, însă în profunzime sufletul știe că este imposbil să readucă prin lipire paharul în starea  lui inițială. Lipirea va lăsa urme, oricât de bine reușește. Iar urmele vor fi de natură fizică, mentală și spirituală.

Am auzit persoane care au zis: ”Hai să reluăm relația noastră de la zero și să o facem să meargă. M-am deschis, sunt altul, pot realiza acest lucru!”
Acest lucru este imposibil,cititorule, și iată explicațiile:

1.te invit să îți imaginezi că din punct de vedere energetic o relație între doi oameni este ca o fântână săpată în pământ.  Pământul este divinitatea iar apa dată de fântână este iubirea între parteneri. Când unul dintre parteneri pornește în relație din interes el este departe de divinitate (pământul) și atunci îi va fi imposibil să alimenteze de la sine fântâna cu apă. Persoana știe mental că fântâna (relația) are nevoie de apă și atunci aduce pe cineva din exterior (mintea) să arunce apă în fântână. La un moment dat acel cineva din exterior se va sătura să tot facă drumuri pentru a realimenta fântâna cu apă și va renunța la asta;
2. orice lucru bine făcut ajunge să fie bine făcut doarece în el s-au investit resurse în cel mai potrivit moment posibil și cea mai importantă resursă este energia. Și în aceste condiții efectul acelui lucru este că va dăinui veșnic. Ori în momentul în care un lucru începe fără energie atunci el este sortit întreruperii;
3. este imposibil să vii ulterior să vrei să pui energia necesară când la început ai simțit că ea îți lipsește;
4. momentul zero în timp este o singură datădeoarece orice lucru care începe începe o singură dată. Este imposibil să dai timpul înapoi pentru un alt început al aceluiași lucru sau să îl mai începi încă o dată. Începutul lui s-a manifestat la momentul zero care aparține trecutului;
5. dintre suflet și minte doar mintea este aceea care crede că poate schimba lucrurile deoarece doar ea operează cu noțiunile binare bine-rău, frumos-urât, prost-deștept etc. Sufletul operează doar prin existență sau lipsă: ceva există sau lipsește. El simte pur și simplu. Și atunci când la momentul zero iubirea a lipsit el știe, și îi va fi imposibil ca la un moment ulterior momentului zero să livreze iubire. De unde să livreze pământul apă în fântână când el știe că este altceva decât pământ? Cum să livrez ceva ce nu am avut?

Și știi ce este culmea cititorule? Că în adâncul sufletului persoana știe că îi lipsește iubirea, și totuși merge înainte în relație!

Vrei să te ajut să îți identifici existența/lipsa iubirii?

Vrei să te susțin și să știi cum să livrezi iubirea?

Vrei să fii iubire pentru alții?

Sună-mă la 0753 – 639038

și te voi însoți pe drumul transformării tale!

Și pentru că în aceste zile trăim sărbătoarea Pascală îți urez să porți cu tine Lumina în tot ceea ce simți, faci și vorbești!

Până la următorul episod îţi urez o săptămână perfectă şi iubire în abordarea tuturor relaţiilor tale.

Namaste!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.