Mesajul zilei de azi, Joi, 06.09.2018

Mesajul zilei de azi, Joi, 06.09.2018
Gândul pozitiv al zilei
”Deşi Darwin este de departe cel mai renumit evoluţionist, primul savant care a constatat evoluţia ca fapt ştiinţific a fost distinsul biolog francez Jean-Baptiste de Lamarck. Chiar şi Ernst Mayr, arhitectul şef al „neo-Darwinismului” – o modernizare a teoriei lui Darwin care încorporează genetica moleculară a secolului douăzeci – este de acord că Lamarck a fost pionierul în domeniu. În clasica sa lucrare din 1970 ”Evolulion and the Diversity of Life” Mayr scria: „Mi se pare că Lamarck are un caz mult mai bun care îl susţine pentru a fi desemnat .fondatorul teoriei evoluţiei’, pentru că, într-adevăr, aşa şi este, după cum spune mai mulţi istorici francezi… El a fost primul autor care a dedicat o carte întreagă în principal prezentării unei teorii a evoluţiei organice. El a fost primul care a prezentat întregul sistem de animale ca fiind un produs al evoluţiei.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
 
Într-una din zilele trecute vorbeam cu cineva despre încredere. Persoana zicea că în ziua de azi este imposibil să mai ai încredere în oameni. Te poți trezi oricând că oamenii din jurul tău îți înșeală așteptările.
În acel moment al discuției i-am adresat patru întrebări:
1. am întrebat-o: ”Îi cunoști pe toți oamenii?”. Cel mult poți spune că este imposibil să ai încredere în cei pe care îi cunoști tu și care au reacționat altfel decât te așteptai tu;
2. când în viața ta apar oameni care ajung în situația de a te dezamăgi, înșela, fenta, etc, ghici cine le-a permis să intre în viața ta și să ajungă până acolo?
3. ce vei face în plus data viitoare când vei cunoaște pe cineva, astfel încât să te asiguri că acel cineva merită să ai încredere în el/ea?
4. întâlnești pentru prima oară o persoană, îți place pe loc și vrei să călătorești mai departe alături de ea în această viață. Ce faci – îi acorzi încrederea ta fără să o cunoști?
Sunt recunoscător pentru toți oamenii care realizează că a avea încredere în cineva sau în ceva depinde doar de ei, de deschiderea lor față de viață, de atitudinea cu care pornesc la orice drum nou. Încrederea este indiferentă față de ce se întâmplă în exterior. Este o decizie și o alegere a fiecăruia dintre noi. Și am convingerea că din ce în ce mai mulți dintre noi vom porni cu încredere pe toate cărările vieților noastre.
Așa să fie!
Acum!
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”După cum am spus, aici își găsesc originea toate afirmațiile din Biblie sau de aiurea din care reiese că Dumnezeu ar fi un Tată Care pedepsește. A crede așa ceva ar însemna să-I atribui lui Dumnezeu aceleași caracteristici pe care le atribui eului. După cum a spus Voltaire: ”Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa, iar omul i-a întors complimentul”. Dumnezeul creat de noi e, într-adevăr, după chipul și asemănarea eului nostru.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
A patra experiență. Subiectul este rugat să-și unească mâinile și să-și strângă degetele cât poate de tare, adică până începe să tremure. Operatorul îl privește fix (ca și în experiența a treia) și îi cuprinde degetele încleștate între palmele lui, apăsând ușor ca și cum ar vrea să i le strângă și mai tare. În același timp îi spune să se gândească la imposibilitatea de a-și deșcleșta degetele și că el, operatorul, va număra până la trei iar când va zice ”trei” subiectul să încerce să-și deșcleșteze degetele gândindu-se însă că nu poate, și va constata că aceasta îi este imposibil.”
Emil Coue – ”Autosugestia”
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.