Despre Iubire – Episodul 9 – Manifestarea interesului prin nerespectarea regulilor

Ideea principală din episodul 8 – Compromisul este rezultatul unui proces de punere în balanţă pornind de la interes!
 
Recomandarea mea este să stabileşti reguli foarte precise de colaborare şi de comunicare cu toate persoanele cu care îţi doreşti să construieşti ceva, indiferent că este vorba despre a construi o casă, o relaţie sau o familie. În cazul în care faci acest lucru va fi foarte uşor să îţi dai seama, pe parcursul procesului de stabilire a regulilor, cu ce fel de persoane ai de a face. Şi asta te va scuti de multe chinuri ce s-ar putea manifesta ulterior.
Stabilirea regulilor este deosebit de importantă inclusiv în cadrul relaţiilor de cuplu. Şi atunci când partenerul evită să respecte vreo regulă stabilită anterior de comun acord este clar: priveşte relaţia cu tine doar din interes. De obicei se întâmplă că partenerul îţi aduce o mulţime de argumente care să susţină noua lui poziţie de refuz. Şi cu cât mai multe argumente îţi aduce, şi cu cât mai logice vrea să pară, şi cu cât mai mult insistă, să ştii: cu atât mai mult te vrea doar din interes.
În situaţia în care va vedea că argumentele lui/ei „logice” te impresionează mai puţin sau deloc va folosi argumente de tipul: „Dar şi persoana X (de acelaşi sex) a făcut la fel!” sau „Şi persoana Y este de acord cu mine!” sau „Pretenţia ta este exagerată!”.
În celălalt sens, partenerul care stă cu tine din  iubire va accepta oricând, în orice condiţii şi oricât să aibă o discuţie lămuritoare. Va avea răbdare să îţi asculte argumentele, va respecta regulile stabilite de comun acord şi va face tot posbilul ca relaţia dintre voi să curgă lin, fără valuri. Apreciază aceste eforturi şi răspunde-i  la fel.
Ai vreo situaţie pe care doreşti să o rezolvăm împreună?
 
Vrei să te sprijin să îţi afli cele mai potrivite răspunsuri?
 
Te interesează suficient de mult viitorul tău astfel încât să vrei să îl discuţi cu mine?
 
Sună-mă sau scrie-mi un mesaj! Sunt aici!
 
Prin urmare, îți urez o perioadă minunată până la data apariției următorului episod: manifestarea interesului prin tehnica schimbării subiectului discuţiilor..

 

Namaste!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.