Despre Iubire – Episodul 8 – Manifestarea interesului prin compromis în relaţia de cuplu

Ideea principală din episodul 6 – O femeie autentică are zero motive să plângă!
Conform DEX, compromis (s.n.) = înţelegere, acord bazat pe cedări reciproce; concesie.
Prin urmare, compromisul este rezultatul unui proces de punere în balanţă pornind de la interes, care este cauza primordială. În acest caz partenerii mulează procesul după ei.
Cealaltă faţă a monedei este iubirea. În Iubire partenerii se adaptează reciproc pe parcursul relaţiei fărtă a fi nevoie de discuţii în acest sens. Aici se manifestă procesul de mulare. Partenerii se mulează reciproc, exact cum am mula două entităţi din plastilină. Ei curg împreună cu procesul relaţiei, se mulează pe procesul relaţiei.
Efectul principal al interesului este întrebarea “Cât de mult/puţin îmi convine ceea ce se întâmplă?” În momentul în care persoana ajunge la concluzia că îi convine mai puţin are două posibilităţi: să cedeze sau să părăsească relaţia. Va ceda până când va ajunge la o limită inferioară. Sub această limită va părăsi relaţia. În cazul femeilor, limita inferioară este violenţa partenerului. În cazul bărbaţilor limita inferioară este cea a necesităţilor primare: mâncare, somn şi necesităţi fiziologice (vezi nivelul de bază al piramidei lui Maslow).
Care sunt principalele motive ale compromisurilor făcute de femei?
Copiii, situaţia financiară oferită de partener, statutul social oferit de partener, performanţele sexuale ale partenerului, “e băiat de treabă” – ceea ce în traducere liberă înseamnă că îl poate manipula cu uşurinţă.  Cam acestea ar fi principalele motive pentru care o femeie face compromisuri chiar dacă în rest totul merge mult mai slab decât îţi doreşte. Femeia va căuta un amant care să îi satisfacă ceea ce lipseşte din relaţia cu soţul.
Câteva semne care dau de înţeles că o femeie stă cu partenerul doar din compromis sunt următoarele: refuză să facă anumite lucruri la rugăminţile bărbatului (de exemplu o femeie dezordonată refuză să îşi ordoneze viaţa); oferă mult mai puţin decât oferea la începutul relaţiei; profită de orice ocazie pentru a lipsi de lângă bărbat, din motive justificate zice ea (întâlniri cu prietenele, clienţii şi colegii; conversaţii telefonice prelungite, cu subiecte banale; dormit cu copilul/copiii; mers singură la cumpărături); poartă conversaţii în contradictoriu doar de dragul de a contrazice, fără a prezenta argumente justificative; întreţine o atmosferă încordată prin tonul vocii, timbrul vocal şi lucruri spuse doar pe jumătate.
Care sunt principalele motive ale compromisurilor făcute de bărbaţi?
O femeie care găteşte, are grijă de partenerul, copiii şi casa în care locuiesc va fi tolerată de către partener chiar dacă la alte capitole lucrurile stau mai puţin bine. Bărbaţii sunt mult mai sensibili la comportamentul frumos decât femeile. Cu o femeie degeaba te porţi frumos în lipsa atenţiilor. Femeia este sensibilă la atenţiile de orice fel mai mult decât la comportamentul frumos şi un bărbat care îşi iubeşte partenera ştie acest lucru. Invers, bărbatul îşi doreşte mai multă frumuseţe decât atenţii şi ca urmare este foarte influenţabil de către femeile care ştiu să îi ofere un comportament frumos, chiar şi în lipsa atenţiilor.
Câteva semne care dau de înţeles că un bărbat stă cu partenera doar din compromis sunt următoarele: vine seara târziu acasă justificând probleme la servici; petrece mai mult timp la servici efectuând ore suplimentare; dificultăţi în satisfacerea sexuală a partenerei; lipsa apetitului sexual şi a libidoului; doarme în alt pat; stare generală agitată (bărbaţii sunt incapabili să mintă cu uşurinţă); violenţe verbale repetate; lipsa de răbdare în comunicarea cu partenera.
Indiferent de motive rareori vei întâlni cupluri în care compromisurile sunt discutate la nivel de înţelegere. În majoritatea cazurilor compromisurile se fac astfel încât partenerul să îşi dea cât mai puţin seama de ceea ce se întâmplă. Iar modul de a privi relaţia pornind de la compromisuri va duce în final la un singur efect: destrămarea cuplului.

Pentru soluții la situațiile care îți aduc disconfort îți stau la dispoziție în particular.
Contactează-mă în vederea programării sesiunii/sesiunilor de asistență.


La finalul articolului îţi recomand să priveşti profund la ceea ce accepţi faţă de ceea ce îţi face bine. Deschide ochii, fii sincer cu tine şi priveşte spre viitor: cum vrei să arate viitorul tău?
Prin urmare, îți urez o perioadă minunată până la data apariției următorului episod: manifestarea interesului prin nerespectarea regulilor în relaţiile de cuplu..

 

Namaste!

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.