CE MĂ TOT FRECI LA CAP CU CĂCATUL ĂSTA?

Mesajul zilei de azi, Sâmbătă, 22.12.2018
 
Explicație – pentru cel/cea care citește prima dată
 
Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.
Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toată cartea în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți.
Astfel, punând cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă:
1. ”Biologia credinței” – autor Bruce Lipton – este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” – autor Kenneth Wapnick – aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” – autor Emile Coue – este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.
Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe experiența mea de 35 de ani de viață conștientă, trăită pornind de la întrebări și dusă până la cele mai bune răspunsuri. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic.
Dar să revenim la treabă! Deci,

Gândul pozitiv al zilei

”În această analogie farfuria reprezintă citoplasma celulei. Trecând prin măslina fără ardei vopseaua penetrează stratul cu unt şi ajunge în partea cealaltă a sandvişului „membrană”. Vopseaua a trecut cu succes prin formidabila membrană de grăsime! Pentru celulă este important să lase moleculele să treacă prin barieră, pentru că, în analogia mea cu sandvişul, vopseaua este un aliment care susţine viaţa. Dacă membrana ar fi un simplu sandviş cu pâine cu unt ea ar asigura o barieră ca de fortăreaţă, care ar ţine la distanţă amestecul de nenumărate semnale moleculare şi de energie radiantă, care formează mediul unei celule.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

”Ce mă tot freci la cap cu căcatul ăsta! Discutăm de nu știu când despre subiectul ăsta de căcat!”

De câte ori ai auzit asta de la cineva cu care discutai (frate, soră, părinte, partener, prieten)? De ce este important să lămurim asta? Pentru că trebuie să știi că în acest tip de exprimare cea care are o problemă mare de rezolvat este celălalt, și nu tu. Și această freacție dovedește mai multe lucruri:

1. Celuilalt îi lipsește încrederea în tine, în general;
2. Celălalt pune prea puțină valoare pe lucrurile importante pe care le susții;
3. Celălalt are puțină disponibilitate și răbdare să îți asculte opiniile;
4. Are o părere mai puțin favorabilă despre tine și refuză să și-o schimbe, orice ai face.

OK, ce poți face tu? Cel mai înțelept lucru pe care îl poți face când cineva (mai ales drag ție) îți adresează reacții din astea este să zâmbești și să taci. Fără să răspunzi. Pentru că orice ai răspunde singurul lucru pe care l-ai obține ar fi o întărâtare a celuilalt. Și dacă după tăcerea ta revine el cu o întrebare să îi răspunzi, calm: ”Poate răspunsul meu este un alt căcat care te interesează mai puțin! Mai vrei să îți răspund?”

Mulțumesc și sunt recunoscător tuturor celor care evită să escaladeze un posibil conflict gândindu-se să ofere niște răspunsuri ”deștepte”.

Așa să fie!
Acum!

În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…

”Să recapitulăm, așadar, cei trei pași: primul desface mânia proiectată afirmând că problema nu e în afara mea, ci în mine. Al doilea spune că problema din mine e una inventată de mine, pe care nu o mai doresc acum. Al treilea are loc când I-am cedat-o Spiritului Sfânt și El o ia de la noi.
Pașii ni se pot părea foarte simpli dar ne putem considera norocoși dacă îi vom parcurge în decursul unei vieți. Să nu credeți că se pot face peste noapte.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”

Citatul zilei

” ”Oh! Dumneata cauți prea mult pentru ce și pentru că; ce-ți pasă de pricina durerii? Că te doare, nu-i destul? Am să te învăț cum să faci să-ți treacă!”

*

”Și dumneata, domnule… plaga varicoasă văd că-ți merge mai bine. Bine, foarte bine pentru două ședințe numai. Te felicit pentru rezultatul obținut! Dacă urmezi să-ți faci autosugestia cum trebuie în curând o să fii vondecat…. Zici că ai plaga de 10 ani? Ei și? Ar putea fi și de douazeci de ani și tot așa de bine se va vindeca.” ”
Emile Coue – ”Autosugestia”

 

Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?
 
 
1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

 
2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

 
3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.
Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! Și scrie-mi!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.