Despre Iubire – Episodul 11 – Iubirea în relațiile cu ceilalţi

Ideea principală din episodul 9 – Pentru o evaluare mai corectă a relației tale de cuplu îţi recomand să analizezi cu atenţie manifestarea tuturor celor 5 semne descrise
 
Biblia susține că suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Asta înseamnă că îl avem pe Dumnezeu în fiecare dintre noi. Pentru a înțelege mai ușor ce se întâmplă într-o relație te invit să presupunem că avem un cuplu din doi parteneri: partenerul A și partenerul B (ei pot fi parteneri în viața intimă sau parteneri în alt gen de relație). Mai departe mergând înseamnă că atunci când partenerul A îl roagă ceva pe partenerul B (și B ar putea îndeplini rugămintea lui A), ceea ce se întâmplă de fapt este că Dumnezeu îl roagă ceva tot pe Dumnezeu. Să presupunem acum că partenerul B refuză îndeplinirea rugăminții partenerului A, adică Dumnezeu se refuză pe Sine. Buuun. După un timp, partenerul B să zicem că întâlnește o situație delicată și se îndreaptă spre Dumnezeul de la biserică (același cu Dumnezeul din el și cu Dumnezeul din A) sperând să îi îndeplinească o rugăminte. Păi cum să primească el ajutor de la Dumnezeu când același Dumnezeu din el a refuzat îndeplinirea rugăminții partenerului A? Cum să i se îndeplinească lui rugămintea când anterior partenerul B s-a negat pe el însuși/ea însăși refuzând rugămintea lui A? Când s-a negat pe el/ea și-a negat, de fapt, existența. Ai înțeles cum funcționează lucrurile?
OK, să presupunem acum că dai zero lei și zero bani pe ceea ce zice Biblia și am menționat mai sus. Cu alte cuvinte credința ta este zero din acest punct de vedere. ”Foarte bine, zic eu, este strict treaba ta cum îți construiești lumea în care vrei  să exiști. Și vin acum și te întreb: ce te faci în cazul în care Biblia spune Adevărul din acest punct de vedere, și anume că toți îl avem pe Dumnezeu în noi? Cum crezi că va fi viața ta gândind în continuare așa cum gândești acum? Cum crezi că va fi viața ta refuzând în continuare Dumnezeul din ceilalți și, implicit, pe Dumnezeul dn Tine?”
Îți ofer acum un instrument foarte puternic prin care poți realiza cât de mult sau de cât puțin îți negi existența. Condiția este să îl folosești cu sinceritate. Lipsa de sinceritate înseamnă, din nou, anularea propriei tale existențe.
Deci, pasul 1: fă o listă, Lista nr. 1, cu toate valorile și principiile în care crezi 100% și după care îți trăiești viața respectându-le 100%. În cazul în care le scrii fără să le respecți te anulezi pe tine. 
 
Pasul 2: fă o altă listă, Lista nr. 2, cu tot ce ești dispus să faci oricând pentru ceilalți, în orice condiții și oricare ar fi ei, astfel încât să ai cea mai bună relație cu ei indiferent de ceea ce primești de la ei.
 
Pasul 3: atribuie fiecărui element din lista nr 1 cel puțin unul din lista nr. 2.
 
Pasul 4: în cazul în care în lista 1 rămâne cel puțin un element fără corespondent din Lista 2 înseamnă că te anulezi pe Tine deoarece ți-ai stabilit o valoare/un principiu pe care eviți să îl respecți.
 
Pasul 5: ajustează-te pe tine, schimbând ceea ce trebuie astfel încât toate elementele din lista nr 1 să aibă cel puțin un corespondent în lista nr. 2.
Ai vreo situaţie pe care doreşti să o rezolvăm împreună?
 
Vrei să te sprijin să îţi afli cele mai potrivite răspunsuri?
 
Te interesează suficient de mult viitorul tău astfel încât să vrei să îl discuţi cu mine?
 
Sună-mă  la 0753 639038
 
sau
 
trimite-mi un mesaj la gabikatona@yahoo.com
 
Până la următorul episod îţi urez o săptămână perfectă şi mult calm în abordarea relaţiilor tale.

 

Namaste!    

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.