Despre Iubire – Episodul 2 – Cadrul de referință

În articolele viitoare voi vorbi despre modurile în care se manifestă iubirea într-o relație de cuplu, dând exemple concrete din viața de zi cu zi. În cazurile în care partenerul tău se comportă în opoziție față de aceste exemple înseamnă că el/ea a pornit această relație cu tine doar din interes. Motivul interesului este mai puțin important atâta vreme cât este altceva decât iubire. Este suficient pentru tine să îl remarci pentru a ști ce ai de făcut în continuare. Vei putea astfel, cititorule, să judeci singur în ce măsură ceea ce trăiești tu zilnic în cuplu este manifestarea iubirii sau manifestarea interesului.

Concluziile la care am ajuns sunt efectul următoarelor trei cauze:
a) o experiență de peste 35 de ani în relațiile de cuplu, cu analiza proceselor,
comportamentelor și acțiunilor;
b) moduri de comportament demonstrate științific sau însușite de la maeștrii
spirituali celebri;
c) verificarea, în momentele cheie, a celor de la punctul b) pentru o liniște
sufletească în plus.

În acest moment vreau să menționez câteva noțiuni introductive:
1. există posibilitatea ca tu, cel/cea care citești aceste rânduri să îți spui: ”Cum își permite ăsta să susțină atât de ferm și de sigur pe el diferite lucruri? Este oare el deținătorul Adevărului și
pe noi, ceilalți, ne crede niște ignoranți?” Răspunsul meu în acest caz este următorul: în momentul în care discuți în acest fel te situezi pe o poziție defensivă, negativă. Această poziționare își are originea în orgoliul Ego-ului tău. O persoană spirituală va accepta ceea ce scriu fără să comenteze sau să răspundă și va alege una dintre cele două variante: va face ceea ce citește sau va neglija ceea ce citește. Își va trăi propria experiență și va vedea ulterior ce se manifestă. În cazul în care dorești mai multe explicații și dovezi în acest sens îți stau cu plăcere la dispoziție;

2. departe de mine gândul de a recomanda despărțirea în cazul în care tu, cititorule, constați în relația ta faptul că partenerul tău a pornit relația cu tine din interes în loc de iubire.  Scopul meu este să descriu, subliniez și constat comportamentele ne/potrivite într-o relație de cuplu. Ce faci tu cu ceea ce citești este responsabilitatea ta iar lucrurile ce se vor manifesta în viața ta după ce citești vor fi efectul deciziilor tale;

3. experiențele mele în relațiile de cuplu sunt aceleași cu experiențele tuturor oamenilor acestei planete sub o formă sau alta, mai accentuat sau mai diminuat, mai clar sau mai încețoșat. De unde știu acest lucru? Singurul lucru care îi diferențiază pe oameni este ADN-ul, deocamdată. Care este motivul pentru care am scris ”deocamdată”? S-a demonstrat științific (materialele doctorului Bruce Lipton) că ADN-ul și genele se modifică în funcție de gândurile noastre, deci în momentul în care toți vom gândi la fel vom avea aceeași structură a ADN-ului și a genelor!
Un argument în plus – sunt convins că ți s-a întâmplat de mai multe ori să confirmi prietenilor/prietenelor tăi/tale: ”Exact asta mi s-a întâmplat și mie, și eu am pățit la fel!”

Am considerat deosebit de importante precizările introductive pentru a stabili cadrul de referință a ceea ce vei citi în continuare. Odată cadrul de referință acceptat de către tine îți va fi mult mai ușor să realizezi ce se întâmplă cu tine pornind de la ceea ce voi scrie.

Prin urmare, îți urez o perioadă minunată până la data apariției următorului articol: Manifestarea Iubirii în relațiile de cuplu.

Namaste!

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.