Despre Iubire – Episodul 3 – Manifestarea iubirii în relațiile de cuplu

Ideea principală din episodul nr 2 – iubirea (vâlvătaia) se manifestă prin ”fluturi în stomac” iar interesul (foc alimentat periodic) se manifestă prin cuvinte.
Cea mai importantă manifestare – fluturii in stomac – reprezintă bucuria trăită de ambii parteneri de fiecare dată când discută cu/își întâlnesc partenerul.
Alte manifestări ale iubirii în relațiile de cuplu:
a) acordul tacit, complet și peren în tot ceea ce face cuplul în familie, pe stradă, în relatiile cu ceilalți.
Acordul este tacit de multe ori deoarece energia cuplului este comună și fiind comună la acest nivel are loc instantaneu schimbul de opinii. În relațiile cu ceilalți ambii parteneri vor trata cu egal respect cunoștințele, rudele, amicii și prietenii celuilalt partener.
Astfel, când cuplul iese în societate partenerii stau unul lângă celălalt, indiferent cu cine se întâlnesc. În cazul în care unul dintre ei vede o cunoștință cu care vrea să stea de vorbă îi cere celuilalt acordul de a o contacta și de a discuta. În cazul obținerii acordului cei doi se deplasează împreună către cunoștința respectivă și se fac prezentările atunci când cunoștința este străină unuia dintre parteneri. Ordinea prezentărilor face parte din regulile bunelor maniere, fără a insista eu aici asupra lor.
În situația în care partenerul refuză convorbirea cu respectiva cunoștință cuplul rămâne împreună și lasă la latitudinea cunoștinței decizia acțiunii conversației.
b) program zilnic stabilit și respectat de comun acord. Cele mai multe lucruri se vor face în cuplu. Vizite la părinți, prieteni, amici, ieșirile de la sfârșiturile de săptămână (mare, munte, cluburi, restaurante, excursii, vacanțe, etc), cumpărături se vor efectua tot împreună. Acest lucru este important deoarece trebuie să acorde fiecăruia posibilitatea de a se exprima în cuplu. Mai ales atunci când cuplul are copii. Când există copii aceștia vor fi și ei implicați în programul comun al cuplului. Timpul petrecut cu copiii se va împărți între parteneri astfel încât fiecărui copil să i se acorde atenția cuvenită, în egală măsură din punct de vedere al intensității sentimentelor și cantității de timp.
Oamenii trebuie să știe că atunci când formezi un cuplu pornind din iubire aparții mai mult celuilalt decât ție însăți/însuți. Și satisfacția celuilalt este mai presus decât propria-ți satisfacție. Atunci când formezi un cuplu din iubire fiecare se dăruiește maxim celuilalt!
c) buget de venituri si cheltuieli stabilit și gestionat împreună. Fără cheltuieli exagerate (de exemplu cuplul este plecat în vacanță în străinătate și unul dintre parteneri își achiziționează haine de firmă în valoare de 500 Eur!). Familiile în care veniturile sunt gestionate separat sunt departe de iubire.
Warren Buffet zicea că lua decizia de a-și cumpăra ceva doar atunci cînd simțea că ”moare” în lipsa acelui lucru.
d) reglarea din mers a schimbărilor de plan: lasă că fac eu asta în timp ce faci tu cealaltă, fără necesitatea argumentării deciziilor luate.
Când intervin argumentele (”Păi de aceea… pentru că…”) înseamnă că iubirea este departe!
e) ”Te iubesc!” – foarte rar spus, el este dovedit în fiecare moment prin energie-sinergie și fapte: vocabular, ton, ritmul vorbirii; gesturi; mimică; atitudine; realizarea valorilor cuplului.
f) căsătorie legiferată – exemplu pentru comunitate, societate și grupuri. Liderii se căsătoresc, managerii au parteneri. Asumarea responsabilității relației. Când ajunge în biserică înaintea lui Dumnezeu cuplul își asumă tot restul vieții împreună. Orice altceva este o poveste cusută cu interes.
g) ce se întâmplă cand iubești și ceea ce primești mereu de la partener este inversul a ceea ce dăruiești? Partenerul șmecher va veni și va zice: ”Iubește-mă necondiționat!”. Însă ruperile de suflet prin care treci de fiecare dată când primești negativul din plin în piept au zero de a face cu condiționarea iubirii. Va trebui să ieși din relatie cât mai curând, altfel vei fi praf in maxim 12 luni. Faci asta pentru binele Sinelui tău. El are condiții pe care trebuie să le îndeplinească pentru a evolua. Ori menținerea unei relații negative este distructivă atât spiritual cât și fizic și mental. Și atunci Sinelui îi este imposibil să evolueze. Sinele îl va iubi în continuare pe fostul partener deoarece iubirea se menține indiferent de situații. Însă va trebui să evolueze separat de cel/cea care îi provoacă suferința.
Cel/cea care ramâne în suferință ori este nebun/ă, ori este masochist/ă!
h) curățenia în casă – ambii parteneri participă la spălatul vaselor, aspirat, șters praful etc. Menținerea curățeniei trebuie să fie un obiectiv comun, la fel ca și celelalte obiective ale cuplului. Singurele activități care fac obiectul participării în general feminine sunt călcatul hainelor și prepararea mâncării. Excepții – bărbații cărora le place să gătească și să își calce singuri hainele.
Femeia care își întreabă după un anumit timp bărbatul: ”Ce, eu sunt femeie de serviciu?” s-a căsătorit din interes! Odată interesul atins ei îi este este imposibil să mai vadă necesitatea participării la curățenie deoarece interesul ei a fost cu totul altul la căsătorie.
În cazul in care îți găsești orice motiv pentru a combate ceea ce am scris mai sus este cazul să te reconsideri deoarece trăiești în altă zonă decât cea a iubirii. Învățarea iubirii este cel mai important proces al omenirii și te pot asista să înveți să iubești, din momentul în care decizi onest să acționezi în acest sens și consideri că eu sunt potrivit pentru sprijinirea dezvoltării tale în această direcție.
În iubire fiind cuplul face totul împreună.
Acestea sunt principalele categorii în care se încadrează orice manifestare a partenerilor cuplului. În cazul în care găsești o manifestare care este imposibil de încadrat în cele de mai de sus te invit să mă contactezi pentru a o lămuri împreună.
Prin urmare, îți urez o perioadă minunată până la data apariției următorului articol: Manifestarea interesului în relațiile de cuplu.

 

Namaste!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.