Mesajul zilei de azi, Luni, 10.09.2018

Mesajul zilei de azi, Luni, 10.09.2018
Gândul pozitiv al zilei
 
”În ciuda defectelor sale evidente studiul cu şoarecii fără coadă a ajutat la distrugerea reputaţiei lui Lamarck. De fapt, în cea mai mare parte, Lamarck a fost ignorat sau denigrat. Evoluţionistul C. H. Waddington, de la Universitatea Corneli, a scris în ”The Evolution of an Evoluţionist”: „Lamarck este singura figură majoră din istoria biologiei al cărei nume a devenit subiect de abuz, în toate sensurile şi în toate scopurile. Contribuţiile celor mai mulţi dintre autori sunt sortite să fie date uitării, însă foarte puţini sunt autorii cu lucrări care, două secole mai târziu, încă mai sunt respinse cu o indignare atât de intensă, încât un sceptic ar putea să suspecteze ceva asemănător cu o conştiinţă neîmpăcată. De fapt, cred că Lamarck a fost judecat oarecum pe nedrept.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
Zice că haina nu face pe om. Probabil, dar câți dintre noi, românii, evită să judece o persoană care poartă altfel de haine decât cele pe care suntem obișnuiți să le vedem zilnic, să le asimilăm prin așa-zisa ”modă”, sau să le discutăm cu prietenii?
Ieri seară am ieșit în oraș îmbrăcat în haine specifice portului peruan: șalvari foarte largi, fără șliț, la mijloc prelungiți până aproape de pământ, strânși la glezne, multicolorați. Și o bluză largă, la fel, multicoloră. Cam 60% dintre cei pe care lângă care treceam, indiferent de vârsta lor, întorceau capetele după mine, comentau aprins cu cei cu care erau sau zâmbeau ironic, unii chiar râzând provocator în gura mare! 60% – un procent uriaș! Și, cu mâna pe inimă, îți spun că reacțiile lor mă amuzau, fără a mă deranja. Am trecut demult de etapa în care mă mai deranjează lucrurile pe care le fac sau le spun oamenii! Este interesant să observi, foarte interesant!
Prin urmare, stimate cititorule, rugăciunea mea de azi merge în special către oamenii din această categorie: sunt recunoscător pentru fiecare schimbare în judecata lor, astfel încât să își folosească judecata la progresul comunităților în care trăiesc. Aceasta, zic eu, ar trebui să fie preocuparea noastră, a tuturor! Pentru a crește împreună!
Așa să fie!
Acum!
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”În paranteză fie spus, singura greșeală a lui Freud e colosală! El nu și-a dat seama că întregul aparat psihic nu e decât un mecanism de apărare împotriva adevăratului nostru Sine, împotriva adevăratei noastre realități. Lui Freud i-a fost atât de teamă de propria lui spiritualitate încât a fost nevoit să construiască un sistem de gândire practic de neclintit la amenințarea pe care o vedea venind din partea spiritului. Cu toate acestea, descrierea pe care a făcut-o felului în care funcționează psihicul sau eul a fost de-a dreptul genială. Repet, singura lui greșeală a fost aceea de a nu recunoaște că întregul aparat nu e altceva decât un mecanism de apărare împotriva lui Dumnezeu.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
”În toate aceste experiențe – nu este deloc de prisos să mai repet – nu este vorba despre o sugestie ci de autosugestia provocată de sugestia operatorului.
Notă: instrucțiunile de mai sus sunt doar pentru terapeut.
Când cineva a trecut prin experiențele enumerate, care totuși nu sunt indispensabile, și le-a înțeles este apt pentru sugestia curativă.
Oricare ar fi boala, fizică sau morală, trebuie procedat întotdeauna la fel, pronunțând mereu aceleași vorbe, bineînțeles adaptate fiecărui caz în parte.”
Emil Coue – ”Autosugestia”
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!
 
 
 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.