Mesajul zilei de azi, Marți, 11.09.2018

Mesajul zilei de azi, Marți, 11.09.2018
Gândul pozitiv al zilei
 
”Unul dintre motivele pentru care oamenii de ştiinţă se ocupă din nou de Lamarck este acela că evoluţioniştii ne amintesc de rolul de nepreţuit pe care îl joacă cooperarea în menţinerea vieţii în biosferă. De mult timp savanţii au remarcat relaţii de tip simbiotic în natură. În Darwin’s Blind Spot”,[Ryan 2002, pagina 16] doctorul britanic Frank Ryan documentează o serie de astfel de relaţii – printre care şi o specie de crevete galbene care culege de mâncare în timp ce este protejată de partenerul ei, peştele gobi, precum şi o specie de crab care poartă pe carapace o anemonă roz. „Peştilor şi caracatiţelor le place să mănânce crabi, dar când se apropie de această specie anemona îşi scoate tentaculele ei în culori strălucitoare, cu bateriile lor microscopice de săgeţi otrăvite şi înţeapă potenţialul prădător, trimiţându-1 să-şi caute de mâncare în altă parte.” Războinica anemonă capătă şi ea ceva din această relaţie pentru că se hrăneşte cu rămăşiţele de la masa crabului.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
 
Cititorule, în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare clipă a vieții tale ai puterea de a alege cum să te simți: te poți simți nervos (iritat, supărat, melancolic, etc) sau te poți simți bucurs (calm, bine dispus, vioi, etc).
Eu am început de ieri să fac asta pentru mine. Deși în trafic întâlnesc zilnic cel puțin 3 conducători auto care fac tot felul de șmecherii (ilegale, normal), deși unii oameni din jurul meu vorbesc urât unii cu ceilalți, deși unele persoane cu care am contacte zilnice mă privesc ciudat (ca să mă exprim frumos), eu mă mobilizez în fiecare clipă să iau ceea ce este frumos din fiecare dintre ei și fac tot posibilul să rămân calm, liniștit și iubitor.
Sunt recunoscător pentru toate persoanele care fac asta la fel ca și mine, cu scopul de a îmbunătăți toate relațiile dintre noi astfel încât să construim împreună în loc să dărâmăm separat!
Așa să fie!
Amin!
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”În esență, tot ce discutăm astăzi despre eu se bazează pe ce a spus Freud. Îi datorăm, cu toții, un car de recunoștință în special pentru contribuțiile în domeniul mecanismelor de apărare, contribuții demne de toată atenția pentru că ne ajută să înțrelegem cum ne apărăm de vinovăția și de frica noastră.
Când cerem ajutorul eului deschidem cartea lui Freud și găsim două lucruri care ne vor fi de mare ajutor. Primul este reprimarea, sau negarea. (Cursul nu folosește cuvântul ”reprimare”, întrebuințând doar cuvântul ”negare”, dar s epoate folosi oricare dintre ele). Ce facem cu vinovăția, cu senzația păcatului și cu groaza pe care le simțim? Ne închipuim că nu există.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
Exemplu: ”Stai jos și închide ochii. Nu vreau să încerc să te adorm, ar fi de prisos. Trebuie să închizi ochii pentru ca atenția să nu-ți fie atrasă de lucurile înconjurătoare. Spune-ți acum că toate cuvintele pe care eu le voi pronunța se vor fixa în creierul dumitale, se vor imprima, se vor grava, se vor încrusta, și că fără să vrei, fără să știi, într-un chip cu totul inconștient din partea dumitale organismul dumitale ca și dumneata însuți veți asculta.” ”
Emil Coue – ”Autosugestia”
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!
 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.