Mesajul zilei de azi, Duminică, 09.09.2018

Mesajul zilei de azi, Duminică, 09.09.2018
Gândul pozitiv al zilei
 
”Însă experimentul lui Weismann nu testa cu adevărat teoria lui Lamarck. Lamarck sugerase că astfel de schimbări evoluţionare ar putea să necesite „perioade imense de timp”, conform biografei L. J. Jordanova. În 1984 Jordanova scria că teoria lui Lamarck „se sprijină” pe o serie de „teoreme”, printre care şi: „legile care guvernează lucrurile vii au produs forme din ce în ce mai complexe, de-a lungul unor perioade de timp imense”. Este  clar că experimentul lui Weismann, desfăşurat pe durata a cinci ani, nu era suficient de lung ca să testeze teoria. Un alt defect încă şi mai mare al experimentului a fost că Lamarck nu a susţinut niciodată că orice schimbare pe care o experimentează un organism va fi transmisă în acest fel. Lamarck spunea că organismele păstrează trăsăturile (cum ar fi existenţa cozii), atunci când au nevoie de ele pentru a supravieţui. Deşi Weismann nu credea că şoarecii aveau nevoie de cozi, nimeni nu i-a întrebat pe şoareci dacă ei cred că au nevoie de cozi pentru a supravieţui!”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
 
Poate te întrebi, cititorule, de ce ți se întâmplă toate ție?
Ți se întâmplă pentru că faci mereu aceleași lucruri mai puțin potrivite pentru tine. Bun, ai să zici tu, și care sunt lucrurile potrivite pentru mine? Lucrurile potrivite pentru tine, cititorule, sunt acelea care după ce le faci îți dau satisfacție în corp. De fiecare dată după ce pronunți cuvintele sau gândești sau desfășori o activitate întreabă-te ce simți în corp. Și dacă undeva în corpul tău (de obicei în abdomen) simți o stare negativă, de disconfort sau de jenă înseamnă că ceea ce ai făcut sau ai zis sau ai gândit este mai puțin potrivit pentru tine. Și fiind mai puțin potrivit pentru tine ghici cum va fi rezultatul peste un timp: mai puțin potrivit ție!
Sunt recunoscător pentru toți cei care vor ajunge să își evalueze corect acțiunile, gândurile și faptele, pentru ca rezultatele lor să ne susțină și pe noi, ceilalți, în ceea ce avem de făcut împreună!
Așa să fie!
Acum!
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”Aș dori să menționez că Freud folosește cuvântul ”eu” într-un mod diferit față de felul în care este folosit în Curs. În Curs ”eul” e un echivalent aproximativ al cuvântului folosit în Orient. Altfel spus, eul e sinele cu literă mică. Pentru Freud eul e doar o parte a aparatului psihic, alcătuit din id (subconștient), supraeu (conștient) și eu – partea minții care le integrează pe toate. Felul în care se folosește cuvântul ”eu” în Curs ar fi aproximativ echivalent cu întregul aparat psihic freudian. Dacă vrem să lucrăm cu Cursul trebuie să facem această tranziție.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
”Unii sunt atât de simțitori pentru asemenea experiențe încât nici nu mai este nevoie să li se spună ce trebuie să gândească, fiindcă ascultă comanda imediat cum este hotărât făcută. Este destul să li se spună, de exemplu, ”închide ochii și n-ai să-i mai poți deschide” sau ”n-ai să mai poți ridica acest creion, oricât de mult ai vrea”, pentru ca într-adevăr să rămână cu ei închiși sau să nu poată ridica deloc creionul până la o nouă comandă, ca în hipnotism.”
Emil Coue – ”Autosugestia”
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!

 
 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.