Mesajul zilei de azi, Sâmbătă, 08.09.2018

Mesajul zilei de azi, Sâmbătă, 08.09.2018
Gândul pozitiv al zilei
 
”Încă de la început, teoria lui Lamarck a fost ţinta Bisericii. Ideea că oamenii au evoluat din forme de viaţă inferioare a fost denunţată ca erezie. Lamarck era dispreţuit şi de colegii lui savanţi, care îi luau în râs teoriile, dintr-o perspectivă creaţionistă. Un biolog german, specialist în biologia dezvoltării, August Weismann a ajutat la trimiterea lui Lamarck în umbră atunci când a încercat să testeze teoria acestuia că organismele transmit mai departe trăsături orientate pe supravieţuire, dobândite prin interacţiunea lor cu mediul. Într-unul dintre experimentele sale Weismann a tăiat cozile unor şoareci femele şi masculi, apoi i-a împerecheat. Weismann susţinea că dacă teoria lui Lamarck era corectă atunci părinţii ar trebui să le transmită generaţiilor următoare starea lor de a fi lipsiţi de coadă. Prima generaţie de şoareci s-a născut cu coadă. Weisman a repetat experimentul timp de încă 21 de generaţii, însă nu s-a născut niciun şoarece fără coadă, ceea ce l-a făcut să tragă concluzia că ideea de moştenire promovată de Lamarck era greşită.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
 
Probabil ai auzit de multe ori, cititorule, zicala: ”Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!”. Îți propun să vezi puțin cam ce înseamnă asta în viața reală.
Din propria mea experiență îți spun că această zicală este falsă. Teoria este valabilă și în practică. Și cum asta? Foarte simplu: orice teorie serioasă a apărut ca urmare a unor experiențe practice! Te-ai gândit vreodată la asta? Hm, eram sigur! Deci, dacă a apărut ca urmare a unor experiențe practice înseamnă că ea era deja verificată și, mai mult decât atât, ea deja funcționa!
Pe de altă parte, orice teorie poate fi aplicată cu rezultate maxime doar îndeplinind simultan următoarele trei condiții:
1. să crezi în manifestarea acelei teorii;
2. să o aplici în mod repetitiv;
3. să ai răbdare ca rezultatele să apară.
În al treilea rând, persoana care simte că aplicarea teoriei îl omoară înseamnă că este mai puțin doritor de muncă eficientă, reală și repetitivă. Acea persoană se satură repede, este lipsită de răbdare, vrea să obțină totul cât mai repede (mâine dacă se poate) și cu un efort cât mai mic.
De aceea, rugăciunea mea de azi sună astfel: sunt recunoscător pentru fiecare OM care realizează că cele mai bune rezultate le poate obține doar prin muncă și că poate aplica orice teorie serioasă atunci când are motivație suficientă pentru asta.
Așa să fie!
Acum!
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”Cred că ar trebui să pun o vorbă bună pentru Freud, care are parte azi de reclamă proastă. Se face mare caz de Jung și alți psihologi netradiționali, și pe bună dreptate, dar Freud e pus în umbră. Cu toate acestea, felul în care e descris eul în Curs se bazează direct pe învățăturile lui Freud. Freud a fost un om strălucit și dacă nu ar fi fost el nu ar fi existat nici Cursul de miracole. Jung însuși a afirmat că, în ciuda tuturor problemelor pe care le-a avut cu Freud, nu face decât să stea pe umerii acestuia. Același lucru se poate spune despre toți cei care au venit după Freud. El e cel care a descris cu exactitate, sistematic și logic felul în care funcționează eul.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
”Dacă prima încercare a eșuat să nu credem că operatorul este de vină. Vinovatul este doar subiectul. Nu a gândit cum trebuie ”nu pot”. Să i se spună aceasta cu tărie și să se repete experiența.
Trebuie întrebuințat întotdeauna un ton de comandă care nu îngăduie neascultarea. Nu este necesar o voce ridicată, ba chiar este mai bine să se facă poruncile cu vocea obișnuită, dar apăsând fiecare cuvânt cu un ton aspru și hotărât.
Când această experiență a reușit toate celelalte vor reuși, cu condiția să fie riguros respectate toate recomandările de mai sus.”
Emil Coue – ”Autosugestia”
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.