Mesajul zilei de azi, Miercuri, 15.08.2018

Mesajul zilei de azi, Miercuri, 15.08.2018
 
Gândul pozitiv al zilei
 

”Eram înclinat să văd celulele ca pe nişte oameni întrucât, după ce petrecusem ani de zile privind la microscop, devenisem extrem de smerit în faţa complexităţii şi puterii a ceea ce, la început, par a fi nişte bule simple din punct de vedere anatomic, care se mişcă într-un vas Petri. Poate că aţi învăţat la şcoală despre componentele de bază ale unei celule: nucleul care conţine materialul genetic, mitocondriile care produc energia, membrana protectoare de la marginea exterioară şi citoplasma dintre acestea. Însă, în aceste celule care par simple, se află o lume complexă; aceste celule inteligente folosesc tehnologii pe care oamenii de ştiinţă încă nu le-au dibuit total.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

Scriam în articolul de ieri despre interesele manifestate în relațiile dintre noi. Există oameni care relaționează dezinteresat? Exclus! Cu toții avem interese în relațiile cu ceilalți: vânzătorii au interesul să își vândă marfa; medicii au interesul să își vindece pacienții, muncitorii au interesul să producă și cu toții avem interes să ne găsim partenerul de cuplu cel mai potrivit, etc. Aceste interese au la bază anumite cauze, anumite motive. Și cele care conduc, pe termen lung, la cele mai bune rezultate sunt acele interese care au la bază iubirea. Cu alte cuvinte, de exemplu, vânzătorul își iubește clienții și le recomandă cele mai sănătoase produse; medicul își iubește pacienții și îi tratează cu onoare, valoare și respect; muncitorul își iubește clienții și generează produse de calitate; omul își iubește semenul și își alege partenerul de cuplu urmând principiile morale și nu numai.
Despre interesele care au la bază alte motive evit să scriu acum pentru că vreau să scriu doar despre lucruri minunate.
Rugăciunea mea de astăzi merge către mine și către toți cei pe care îi cunosc mai mult, mai puțin sau deloc: sunt recunoscător pentru că relațiile dintre noi pornesc de la interese susținute de iubire.
Așa să fie!
Acum!

În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…

”Vă asigur că autorul Cursului nu discriminează în favoarea vreunui sex; Isus nu e misogin. Sigur, prima persoană a Treimii e Dumnezeu. Dumnezeu e Sursa întregii ființe. Cursul se referă deseori la El folosind numele de Tată – din nou, un lucru preluat din tradiția iudeo-creștină. Un alt cuvânt folosit în Curs pentru a-L denumi pe Dumnezeu este acela de Creator, din care provin toate. În esență, Dumnezeu e de natură pur spirituală și deoarece este neschimbător, fără formă, etern și spirit pur nimic nu poate fi real dacă nu împărtășește aceste atribute. Iată de ce spune Cursul că lumea nu este creată de Dumnezeu și nu este reală. Fiind ceva schimbător, neetern și formă materială lumea nu poate fi un lucru dumnezeiesc.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”

Citatul zilei

”După cele spuse până aici putem asemăna imaginația cu un torent ce îl cară cu el pe nenorocitul care a căzut într-însul, cu toată voința lui de a ajunge la mal. Se pare că acest șuvoi nu poate fi stăpânit, totuși, dacă știi ce să-i faci, îl poți întoarce din calea lui, îl poți duce la uzină și acolo îi transformi puterile în mișcare ordonată, în căldură, în electricitate.
Cu o altă comparație, putem asemui imaginația (nebuna căminului, cum a mai fost denumită) cu un cal sălbatic, fără frâu. Ce poate face călărețul decât să se lase dus de cal? Și, adeseori, cursa se sfârșește drept într-o râpă. Îndată ce călărețul a pus frâu acestui cal rolurile se schimbă.”
Emil Coue – ”Autosugestia”

Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.

 

Și, mai ales, când simți că ai nevoie de cineva să te sprijine să scapi de acel ”Eu” care te reține scrie-mi! Și împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru tine!

Pe mâine!

Gabriel Katona

Namaste!

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.