Mesajul zilei de azi, Vineri, 14.09.2018

Mesajul zilei de azi, Vineri, 14.09.2018
 
Gândul pozitiv al zilei
 

”Ca o ironie, în ultimele câteva decenii am fost învăţaţi să purtăm război împotriva microorganismelor, folosind orice fel de unelte – de la săpunul antibacterian la antibiotice. Însă acest mesaj simplist ignoră faptul că multe bacterii sunt esenţiale pentru sănătate. Exemplul clasic de ajutor pe care oamenii îl primesc de la microorganisme este cel al bacteriilor din sistemul digestiv, care sunt esenţiale pentru supravieţuirea noastră. Bacteriile din stomac şi intestin ajută la digerarea alimentelor şi fac posibilă absorbţia vitaminelor care susţin viaţa. Această cooperare între microbi şi oameni este motivul pentru care folosirea din ce în ce mai intensă a antibioticelor este în detrimentul supravieţuirii noastre. Antibioticele sunt ucigaşi fără discriminare; ele ucid bacteriile care sunt necesare pentru supravieţuire la fel de eficient pe cât le ucid şi pe cele dăunătoare.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

Cineva cu care am discutat zilele trecute mi-a mărturisit că vrea să se cunoască. Să știe ce este, cine este și de ce este. I-am spus că procesul de autocunoaștere este un proces care durează toată viața. Este imposibil să te oprești după 5 ani, să zicem, și să spui: ”Aha, mă cunosc, deci ăsta sunt!”.

Pentru oricine vrea același lucru recomand următorii pași. Astăzi voi vorbi despre primul.
Imaginează-ți că te afli în fața intrării într-o peșteră (vezi poza de mai sus). De afară vezi doar întuneric în peșteră. În peșteră știi că este interiorul tău. Tot ceea ce vrei să afli despre tine este acolo, în peșteră. Și stai să te gândești: ”Intru sau nu intru?” Cu cât mai mult amâni, cu atât mai ciudată va fi viața ta.
Care este primul lucru pe care va trebui să-l faci înainte de a intra în peșteră? Să te pregătești cu resurse: apă, stare potrivită (calm, liniște, pace), atitudine. Cu alte cuvinte, în viața reală va trebui să înveți să ai atitudine. Să îți formezi atitudinea potrivită pentru cunoaștere: vreau să învăț și voi face tot posibilul pentru asta! Acesta este primul pas.

Rugăciunea mea de azi merge către acei oameni care vor neapărat să se cunoască: sunt recunoscător pentru fiecare OM care începe munca autocunoașterii cu scopul de a atinge rezultatele cele mai bune în viața lui și a celor din jurul lui.
Așa să fie!
Acum!În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”Proiecția înseamnă că pur și simplu iei ceva din interiorul tău și spui că nu mai e acolo; e în afara mea, e în altcineva. Literalmente, cuvântul înseamnă a arunca sau a azvârli din ceva spre altceva – excat ce facem prin proiecție. Luăm vinovăția sau păcătoșenia pe care credem că le avem înăuntru și spunem: nu e în mine, e în tine. Nu eu sunt cel vinovat, tu ești.  Nu eu sunt cel responsabil de necazul și nefericirea mea, tu ești. Din perspectiva eului nu contează cine ești ”tu”. Eului nu îi pasă asupra cui proiectezi, atâta timp cât găsești pe cineva asupra căruia îți poți descărca vinovăția. Așa ne spune eul că putem scăpa de vinovăție.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
 
 
Citatul zilei
 
” ”Dacă se întâmplă vreodată să fii trist, întunecat, să te plictisești, de astăzi nu va mai fi așa și în loc să fii trist, întunecat și plictisit ai să fii vesel fără motiv, întocmai cum înainte ți se întâmpla să fii trist fără motiv. Ba mai mult încă, n-ai să te mai plictisești și n-ai să mai fii amărât, chiar dacă ai avea cuvinte adevărate și puternice pentru aceasta.” ”
Emil Coue – ”Autosugestia”
 
 
Stimate cititorule, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?

1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.


Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!

 

P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole!
 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.