RĂUTATEA CELORLALȚI

Mesajul zilei de azi, Luni, 10.12.2018
Explicație – pentru cel/cea care citește prima dată
 
Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.
Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toată cartea în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți.
Astfel, punând cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă:
1. ”Biologia credinței” – autor Bruce Lipton – este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” – autor Kenneth Wapnick – aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” – autor Emil Coue – este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.
Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe experiența mea de 35 de ani de viață conștientă, trăită pornind de la întrebări și dusă până la cele mai bune răspunsuri. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic.
Dar să revenim la treabă! Deci,

Gândul pozitiv al zilei

”Acest capitol prezintă candidatul meu la funcţia de adevărat creier care controlează viaţa celulei – membrana. Cred că atunci când veţi înţelege cum funcţionează structura chimică şi fizică a membranei celulare veţi începe şi voi – ca şi mine – să o numiţi membrana magică. Sau, ca variantă – accentuând faptul că o parte din cuvânt se pronunţă la fel cu cuvântul creier* – în prelegerile mele o numesc magica mem-brain.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”

Rugăciunea zilei

Am scris despre răutatea lui Dumnezeu, despre răutatea ta și acum hai să vedem ce este cu răutatea celorlalți.

Dacă tu crezi că oamenii vor să fie intenționat răi, te înșeli. În general, oamenii sănătoși din punct de vedere mental se feresc de a face rău cuiva, în mod intenționat. OK, și atunci cum ajungi tu să îl numești ”rău” pe unul sau pe altul dintre cei care ți-au spus anumite lucruri?
Foarte simplu: tu judeci ceea ce spun ceilalți prin comparare cu ceea ce ai făcut tu sau ai spus tu mai demult, undeva în trecut, și prin comparare cu ceea ce ai învățat tu că este rău: să înjuri, să fii brutal, să ridici tonul, să urli, să fii agresiv. Și atunci, când cei din jurul tău fac aceste lucruri tu îi numești ca fiind ”rău”.

Dar, te-ai gândit vreodată că poate celălalt, care se manifestă așa, o face din frica de a pierde ceva, un avantaj față de tine? Și în această situație, mai poți spune că este rău? Căci toate aceste manifestări de agresivitate apar pentru că celălalt a încercat la început să te facă să înțelegi că el vede altfel lucrurile pentru că vrea să își apere ceva. Își dă seama că tu vezi altfel, simte că dacă tu vezi altfel el va pierde și atunci trece la atac, cu diverse forme mai mult sau mai puțin agresive. Cam asta este!

Mulțumesc și sunt recunoscător celor care realizează că răutatea, ca și tot ceea ce este de natură negativă de altfel, este un efect al fricii. Și că asta se tratează cu iubire!

Așa să fie!
Acum!

În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…

”Așadar, primul pas spune că problema nu e afară, ci în mine. Motivul pentru care acest pas e atât de important e acela că Dumnezeu a pus Răspunsul la problema separării înăuntrul nostru: Spiritul Sfânt nu e în afară ci înăuntru, în mințile noastre. Susținând că problema e în afara noastră, un lucru pe care proiecția îl susține de fiecare dată, ținem problema departe de răspuns. E tocmai ce vrea eul, pentru că  dacă Spiritul Sfânt răspunde la problema eului atunci eul nu mai există.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”

Citatul zilei

”Pune-ți în cap că trebuie să ajungi la un rezultat și vei găsi drumul necesar, ba chiar fără să-l cauți, ceea ce este, recunosc, ciudat în aparență. Dacă crezi că ai avea datoria să aduci pe cineva la ședințele tale vei găsi – fii sigur – cuvintele hotărâtoare.”
Emile Coue – ”Autosugestia”

 

Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?
 
 
1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

 
2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

 
3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.
Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.