NERVII DE DIMINEAȚĂ

Mesajul zilei de azi, Joi, 13.12.2018
Explicație – pentru cel/cea care citește prima dată
 
Am vorbit cu o persoană dragă mie despre mesajele zilei. Și m-a sesizat că i se pare cam încurcat ceea ce este pe aici. După ce i-am explicat ce vreau prin mesajele zilei m-a atenționat să dau aceste explicații mai departe ție, Omule Bun care citești acum. Mulțumesc prietenei mele pentru că și-a exprimat părerea și m-a făcut să înțeleg ce am de făcut pentru ca mesajele mele să ajungă mai bine la tine, cititorule.
Deci, intenția mea este să îți transmit cele mai valoroase cărți din domeniul spiritual și al dezvoltării personale. Și pentru că știu că ești un om ocupat, și că îți este dificil să citești toată cartea în câteva zile, fac acest lucru prin citate zilnice din aceste cărți.
Astfel, punând cap la cap toate pasajele dintre ghilimele, tu de fapt vei ajunge să citești aceste trei cărți acuma și altele, la fel de valoroase, în următoarea perioadă:
1. ”Biologia credinței” – autor Bruce Lipton – este pentru cei care vor să știe mai mult și pentru care demonstrațiile științifice au un rol principal în a da credință lucrurilor pe care le citesc;
2. ”Introducere generală la cursul de miracole” – autor Kenneth Wapnick – aici va urma și cursul propriu-zis, care după părerea mea este cel mai puternic instrument de folosit pentru realitatea de zi cu zi, din tot ceea ce am reușit eu să parcurg până acum;
3. ”Autosugestia” – autor Emile Coue – este pentru cei care vor să lucreze cu ei înșiși spre vindecarea de boli.
Ceea ce apare scris la capitolul Rugăciunea zilei sunt recomandări personale, bazate pe experiența mea de 35 de ani de viață conștientă, trăită pornind de la întrebări și dusă până la cele mai bune răspunsuri. Și, pe lângă recomandări, îți ofer și soluții practice la ceea ce ai șanse foarte mari să întâlnești zilnic.
Dar să revenim la treabă! Deci,
Gândul pozitiv al zilei
”Unul dintre motivele pentru care oamenii de ştiinţă au judecat greşit membrana este acela că ea este atât de subţire. Membranele au o grosime de numai şapte milionimi dintr-un milimetru. De fapt, sunt atât de subţiri încât pot fi văzute numai cu microscopul electronic, care a fost fabricat după cel de al doilea război mondial. Prin urmare, biologii au putut să confirme existenţa unei membrane abia în anii ’50. Până atunci cei mai mulţi biologi credeau că citoplasma celulei se ţine laolaltă pentru că are consistenţă gelatinoasă. Cu ajutorul microscoapelor biologii au aflat că toate celulele vii au membrane – şi că toate membranele au aceeaşi structură elementară tristratificată. Totuşi, simplitatea acestei structuri ascunde o mare complexitate funcţională.”
Bruce Lipton – ”Biologia credinței”
Rugăciunea zilei
 
Titlul articolului de ieri este ”Dar tu, pe cine enervezi?”.
Azi dimineață eram în coloană, bară la bară, dinspre Florești spre Cluj. La intersecția cu Metro am oprit ca să permit și altor vehicule să iasă de la sau să intre la Metro. Știu că foarte puțini opresc în acea intersecție nesemaforizată. De la Metro un camion mare dorea să iasă spre Oradea. Deci trebuia să taie cele 2 benzi pe care eram noi. Deja stăteam de vreo 2 minute și camionul aștepta să treacă cei care veneau dinspre Cluj și intrau la Metro. În spatele meu, un șofer care conducea o Skoda Superb, fabricație recentă, cu soția (cred) pe scaunul din dreapta, a început să claxoneze nerăbdător. L-am întrebat prin oglinda retrovizoare ce are, ce se agită în halul acesta.
Ca răspuns mi-a arătat degetul mijlociu ridicat! Bravo, Omule Bun, atâta ai știut să faci! 
 
Mulțumesc și sunt recunoscător tuturor celor care se întreabă, încă de când își coboară picioarele din pat, dimineața la trezire: ”Ce pot face astăzi bine, frumos și din suflet pentru oamenii din jurul meu?”
Pentru ei, pentru fiecare dintre noi!
Așa să fie!
Acum!
 
 
În această zi din viața ta cred că Dumnezeu ar vrea ca tu să știi…
 
”În primul pas spun că mânia mea reprezintă decizia de a-mi proiecta vinovăția. În pasul al doilea spun că această vinovăție reprezintă și ea o decizie – aceea de a mă vedea vinovat, și nu lipsit de vinovăție. Trebuie să admit, în schimb, că sunt un Fiu al lui Dumnezeu și nu fiul eului, că adevărata mea Casă nu se află în lumea aceasta ci în Dumnezeu. Dar nu o putem face până nu ne privim vinovăția și nu spunem că nu reprezintă ce suntem de fapt.”
Kenneth Wapnick – ”Introducere generală la cursul de miracole”
Citatul zilei
 
”Afirm că vocea este așa cum ne-o cultivăm și că trebuie să ne-o cultivăm. Cine își dă osteneala necesară poate să dobândească o bună voce.
*
Cineva vrea să facă un anumit lucru, dar închipuindu-și că nu-i în stare face exact opusul.
Amețeala este o pildă izbitoare pentru această afirmație. Cineva merge pe lângă o prăpastie fără să-și dea seama: deodată îi vine gândul că ar putea cădea; dacă are nenorocul ca tocmai în acel moment să se uite în jos este pierdut. Imaginea căderii i se face în spirit și se simte atras de o forță nevăzută care îl va atrage cu atît mai tare cu cât va face eforturi mai mari să îi reziste; în acea clipă cedează, se prăbușește. Aceasta este cauza celor mai multe accidente montane.”
Emile Coue – ”Autosugestia”
Stimate Omule Bun, îți mulțumesc pentru că și astăzi ai acordat atenție acestui mesaj. Îți urez să îl folosești cu răbdare, înțelepciune și perseverență pentru a reuși să îți creezi un viitor minunat.
Ce poți face mai departe?
 
 
1. Poți rămâne doar cu parcurgerea acestui mesaj, ca pe ceva frumos în viața ta. Și atunci vei trăi la fel ca și până acum, la care adaugi puțină frumusețe.

 
2. Poți aplica singur ceea ce citești în aceste mesaje. Zilnic. Și atunci, garantat, viața ta va deveni mai bună.

 
3. Poți decide să lucrăm împreună o perioadă, până când îți creezi un obicei zilnic, sănătos. Și atunci rezultatele tale vor fi cele mai bune. Lasă-mi un comentariu mai jos.
Pe mâine!
Gabriel Katona
Namaste!
P.S. Îți urez o zi și un viitor cu miracole! 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.