UN OLEG OARECARE – POVESTE LA CRĂCIUN – POVESTEA TA ȘI-A ALTUIA

Mesajul zilei de azi, Marți, 25.12.2018
A fost odată ca niciodată… Că de n-ar fi, nu s-ar povesti!
A fost odată un băiat. Oleg pe numele lui.
Oleg era un timid. Era timid pentru că în familia lui era multă violență. Verbală, fizică și spirituală. Atât de multă încât Oleg și-a îngropat copilăria. În mintea lui, undeva, există niște sertărașe secrete. Și acolo, sub cheia ruginită a unui trecut umed de lacrimi necurse, Oleg și-a îngropat amintirile copilăriei. Majoritatea dintre ele. Și le-a îngropat atât de adânc încât azi, la 67 de ani, dacă îl rogi pe Oleg să îți povestească ceva din copilăria lui, în detaliu, este incapabil să o facă. Îți poate relata, cel mult, frânturi de bucăți de firimituri împrăștiate de-a lungul unor ani, senzații și dureri. Și-atât!
Într-o zi din anul în care împlinise 13 ani Oleg s-a mutat împreună cu părinții lui. Dintr-un oraș cu 30.000 locuitori într-unul mai mare, mai frumos, cu 200.000 de locuitori. Și s-a trezit dintr-o dată la o altă școală. Cu alți copii ca și colegi. Colegi-copii care îl luau peste picior mereu:
– Hă-hă-hă, ai venit de la țară la oraș? Ai căzut din praful uliței direct aici, pe asfaltul șoselei? Dacă vezi o clădire mai mare știi ce e aia?
Și așa aproape zilnic, sub diverse forme. La școală copiii, acasă alții. Singurele clipe de bucurie ale lui Oleg au ajuns să fie cele în care ieșea din casă și din școală. Singur, își căuta spațiul și sufletele care l-ar fi primit fără comentarii, răutăți și miștocăreală. Căuta orice prilej de evadare. La școală mergea pentru că undeva, înăuntrul lui, știa că asta este ceva ce îi va folosi mai departe. Dar atât.
Și în toată această mocirlă, deodată, întrezări o luminiță: o colegă. Îi plăcea la nebunie, se chiar îndrăgostise de ea. Și lui Oleg i se părea că și ea se îndrăgostise de el. Așa cum stătea în banca ei, când observa că Oleg se uită la ea, își ridica fusta până sus, lăsând să i se vadă picioarele de care Oleg era fascinat. Le admira, era în stare să dea orice ca să poată admira încontinuu picioarele ei minunate. Oleg era terminat! Se străduia să își facă o grămadă de curaj care să îl ajute să discute cu ea, să îi spună atâtea lucruri de iubire, dragoste și dedicare. Timid fiind, însă, de fiecare dată își găsea motive să mai amâne discuția. Până când, într-o zi, luând ea inițiativa, i-a spus că îl așteaptă în camera hărților de geografie din școală. Ce bucurie pe Oleg, ce minunăție, ce dar divin! A așteptat cu chin trecerea clipelor până când a ajuns în camera hărților. Unde ea i-a spus că îl iubește și că vrea mai mult. Că abia așteaptă să se cunoască mai bine. Și alte 1.000 de cuvinte în care Oleg a crezut! Și era fericit! În sfârșit, fata pe care o iubea îi întorcea sentimentele divine! Când, deodată, dintre zecile de hărți, s-a auzit un chicotit înfundat. Oleg, surprins, s-a dus într-acolo și a dat hărțile la o parte. Dintre ele, pe vine, cu ochii închiși, unul dintre colegii lor de clasă râdea de se prăpădea, abia reușind să se abțină ținându-și palmele pe gură!
O, Doamne, de ce ai lăsat să se întâmple asta? Mii de vulcani încinși așteptau să își trimită lava fierbinte pe trupurile și sufletele celor doi: fata mincinoasă și colegul batjocoritor! Oleg simțea că Lupul din el va devora carnea trupurilor celor doi! Mai avea un pas și colții lui s-ar fi înfipt în frăgezimea păcatului făcut din copilăria lipsită de știință! Din acea clipă Oleg a pus etichetă omenirii: ”Toți oamenii sunt niște porci și merită tot ce e mai rău! Dar eu, eu sunt un lup tânăr și voi trece peste ei, arătându-le colții, forța și măreția puterii!”
Anii au trecut. Oleg a trecut și el, cu ei odată. Prin tot felul de experiențe, coșmaruri și trăiri. Și azi, la vârsta dinspre 70 de ani, știe să trimită, tuturor celor care primesc, iubire, calm și liniște. Și din casa Crăciunului de azi, Oleg îți transmite  și ție, Omule Bun, cele mai alese. Cuvinte, gânduri și emoții.
Și dacă, undeva în interiorul tău, afli că povestea lui Oleg este și a ta, transmite și tu mai departe frumusețea din tine!
Căci poți!
Așa să fie!
Acum!
Crăciun Fericit!
 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.